Жена е получила тежки наранявания, след като е била нападната от

...
Жена е получила тежки наранявания, след като е била нападната от
Коментари Харесай

Жена е в тежко състояние след нападение на акула в пристанището на Сидни

Жена е получила тежки пострадвания, откакто е била нападната от акула по време на плуване по залез слънце в Австралия.

29-годишната Лорън О'Нийл е ухапана по крайници покрай частен пристан в пристанището на Сидни в понеделник вечерта, оповестява Би Би Си.

Хищникът е захапал момчето по крайници

Местни поданици оказали първа помощ, откакто чули дамата да вика за помощ. Тя е откарана в болница в тежко, само че устойчиво положение.

Въз основа на фотосите на следите от захапване управляващите считат, че нападението е от бича акула. Пристанището на Сидни е добре познато местообитание на този тип, само че нападенията в региона са редки.

Учените откриха фосили на античния див звяр в Северна Гренландия

Съсед на Лорън О'Нийл описа пред Sydney Morning Herald (SMH), че към 20 ч. локално време е чул " спокоен зов " за помощ пред прозореца си. Погледнал на открито и видял жената да се държи на стълба на кея в Елизабет Бей, вътрешноградско предградие.

" Опитваше се да се качи, а кракът ѝ беше с отворена рана, цялостна с кръв ", споделя мъжът.

Тийнейджърът е бил на към 40 метра от брега, когато е атакуван

Друг локален гражданин разказва по какъв начин брачната половинка му, която е ветеринар, сложила турникет, с цел да спре кървенето.

Жена разказва пред SMH, че постоянно вижда акули да плуват под кея.

" Винаги съм си мислела, че това е въпрос на време ", споделя тя.

5-годишното момиченце е невредимо

През 2009 година някогашният водолаз от военноморските сили Пол де Гелдер остава без ръка и крайник, откакто е атакуван от бича акула по време на антитерористично обучение в пристанището на Сидни. В Австралия има повече набези от акули, в сравнение с във всяка друга страна като се изключи Съединени американски щати, само че нападенията с съдбовен край са необичайност.

Според австралийската база данни за произшествия с акули през 2023 година е имало 14 набези, като четири от тях са били смъртоносни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР